04-02-14

Wilmots geeft uitleg bij programma Rode Duivels

 
 De KBVB gaf dinsdagnamiddag aan dat De Rode Duivels voor aanvang van het WK nog wedstrijden spelen tegen Zweden, Luxemburg en Tunesië. Bondscoach Marc Wilmots geeft op de website van de KBVB meer uitleg bij het voorbereidingsprogramma.

“De Bundesliga eindigt op 10 mei, de Premier League op 11 mei. Ik wil onze spelers die daarin actief zijn eerst nog week rust gunnen vooraleer het eerste trainingskamp aan te vatten”, verduidelijkt Wilmots.

“De spelers die niet voldoende speelminuten hebben, zullen dat niet kunnen. Zij zullen aangepaste individuele programma’s krijgen. Deze spelers zullen die wel in België moeten volgen maar ze zijn dan ook opnieuw bij hun familie, wat het voor hen draaglijker zal maken.”

Zweden

Begin juni spelen de Rode Duivels een oefenwedstrijd tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. “Zweden is een sterke tegenstander, die maar net de kwalificatie voor het WK miste, en een ideale sparringpartner. Het is een collectief  heel sterke ploeg.”

“Ze spelen met veel atletisch vermogen, passie en overgave. We zullen daar een versnelling hoger moeten schakelen en meteen ook in ‘wereldbekeromstandigheden’ spelen. Tegen een sterke en harde ploeg in een gloednieuw stadion met 50.000 toeschouwers.”

Brazilië

Op 10 juni vertrekt de selectie dan naar Brazilië. “Het is belangrijk dat we ’s ochtends vertrekken”, aldus de bondscoach. “We komen aan in Sao Paulo omstreeks zeven uur ’s avonds plaatselijke tijd en zitten meteen in het juiste tijdritme van Sao Paulo waar we daags nadien beginnen aan onze specifieke voorbereiding op de wedstrijd tegen Algerije.”

13:11 Gepost door Fanclub RODE DUIVELS BELGIE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.